Tavan fals


Si care ar putea fi consecintele? Nu, cu siguranta nu s-ar prabusi o lume in capul meu, de altfel nici nu vad rolul unui martir de asemenea calibru in aceasta regie abstracta. Cu toate astea nu conteaza atat de mult ceea ce vezi; perspectiva, unghiul de abordare, respectiv momentele pe care le clasam ca si culminante, iti taie simtul precum adrenalina teama si te pun poate, posibil sau probabil fata-n fata cu o dorinta indeplinita, devenita o povara sau poate, posibil sau probabil cu un vis realizat. Depinde cat de in serios ai luat contradictiile. Neaparitia lor ar fi practic problema serioasa, chiar mai serioasa decat neaparitia menstruatiei in perioada asteptata.

Deci? Ce s-ar putea intampla? prabusire/dragoste, esec/familie, imagine/dezincriminare, razboi/pace.regret.dezamagire, neacomodare/ite.nebunie.succes sau liniste. Teoretic, pot contracara tot. Practic, simplu, asta se gaseste la baza piramidei, fie ea a oricui, a lui Frank, a lui Abraham. Tehnici esentiale de supravietuire. Underground, fara Bere.

Recapitulam. Prima etapa, Neandhertalia. Apar rezultatele scontate: actiune-minim un filtru-decizie, doar ca am pierdut un pic scenariul, iar ciclul celor 12 ore de lumina, undeva la jumatatea lunii martie, a trecut si de vazut nu ma vedem, dar i-auzi apare sentimentul. Se simte, scena pulseaza,ofera de la stifturi de mandrii ereditare cameleonizate pana la siguranta sau increderea cu care, unul din multime ca Novak o stapaneste si o impresioneaza de fiecare data. ATENTIE! Simte subiectul, nu-l pierde!!! Publicul e acolo prezent, respiri o data cu el, tresari in acelasi timp cu pielea ce se zbarceste pe o domnisoara care te simte. Da, boxele bat in acelasi ritm accelerat cu inima, in rest detalii, da detalii. Foarte importante de altfel, sau foarte plictisitoare. Aceeasi, perspectiva, bat-o vina! Acum le las, va balzaciecesc in alte scrieri de o sa vi se dilate pupila ca de la coca, dar acum se aude doar vocea mcului care striga catre concurenti: schimba! Microfonul ajunge pe mana altcuiva, placa dejaiului se invarte in alt sens. Deci ce se poate intampla?

Durere/lehamita, singuratate/josnicie… e de ajuns. Etapa 2: Caracter-eul. Rezultate: identificare-confruntare. Sunt premise, dar depinde de evolutie sau rezolutie. Rezolutia infruntarii constiintei cu eul dominant mai exact. Sau contradictiile de care spuneam. Sau rezolutia canalui de comunicare, cat esti de pregatit sa simti impreuna cu interlocutorul, sau cat de pregatit esti atunci cand nu simti. Etapa asta e dura, mai ceva ca o pregatire de iarna centralizata.

Am simtit si am vazut. Dar, totusi, consecintele? De ce inca nu le stiu?

duel/tradare; intelegere/separare.maturitate; revolta/indignare; coaie/redresare<indignare>neandhertare.

A fost de ajuns punctul 2 ca sa imi dau seama cat de nepregatit sunt, da chiar daca sunt premise. Dupa primele 2 etape ajungi sa urci spre…tavan. Etapele curg in continuare, parc-ar fi a treia liga din Anglia, dar pana si cele 42 de etape din timpul unui sezon pot parea foarte putine, caci aici limita e cerul. Incepand din etapa a 3-a putem vorbi de: Echi-libru. Cu cat caracterul este mai echidistant de eu, sau cu cat peretii sunt mai stabili, putem vorbi de tavan. Consecintele…ne vom intreba sau ne vom lovi de ele. Scenariul palpaie intre consolidarea unui tavan de beton sau desfintarea lui, apropo de perspective. Concluzia e clara: tavanul este fals.

 

P.S: Azi e 13 martie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: