Reformulatori de opinii


Dupa ce am dat in mintea tampitilor, astazi revin la subiecte serioase. Doar ca starea de spirit critica mi-a ramas in sange si in acelasi timp mi-am pastrat si dreptul la opinie. Unul dintre punctele de pe ordinea articolului chiar la opinie se refera.
Punctul de vedere nu este punctul forte al multora, iar in unele cazuri asta este bine (chiar mi-e teama de opiniile celor cu un intelect la fel de scazut ca al unui mamifer subevoluat), dar in general este de-a dreptul hazliu cum multi oameni nu sunt in stare sa aibe o opinie.
Ceea ce am descoperit recent si ma amuza constant (bineinteles si sictireste in acelasi timp), este faptul ca exista scriitori de carti care nu sunt in stare sa aiba o parere (nu e vorba de literatura). Profesorii universitari au impresia ca statutul de intelectual, pe care il detin (din oficiu… pula mea, daca esti profesor esti intelectual frate, chiar daca a fi intelectual inseamna practic a fi plin de banalitate, dar despre asta promit ca o sa vorbesc intr-un alt articol) ii transforma in scriitori (ca deh, intelectualii citesc si scriu). Ceea ce devine ridicol este momentul in care profesorul universitar realizeaza ca de fapt nu are ce sa scrie, si asta din cel putin 3 motive:

– este prea slab si cu o statura prea ridicata si in acelasi timp o atitudine prea lenevicioasa (intelectualii intotdeuna s-au multumit cu putin) pentru a face un studiu propriu, o cercetare

– ii este frica sa isi exprime opinia, deoarece tine atat de mult la statutul ala pe care el considera ca il are, incat nu si-ar juca nici ultimul blind daca nu ar fi nevoit. Deci n-ar risca o opinie, caci opiniile pot avea consecinte (de asemenea intelectualii nu sunt in stare sa isi asume prea multe responsabilitati)

– nu a absolvit niciodata scoala vietii, asa ca nu ar putea scrie decat despre notiuni pur teoretice, si teoria difera total de practica in majoritatea cazurilor

Bun, iar in momentul in care descopera ca nu au despre ce sa scrie o carte (banuiesc ca ei de fapt stiu in interiorul lor chestia asta, altfel ar fi chiar trist), sefii catedrelor de prin universitati nu fac altceva decat sa citeze. Ca sa fiu mai explicit, sintetizeaza ceea ce au citit toata viata (pentru multi dintre ei este singurul mod de a ajunge la orgasm), completand pe ici pe colo (si aici mai mult cu traduceri de la autorii straini). Acestia sunt Scriitori fara coaie dar cu pareri pertinente… ALE ALTORA!

 

Profesorii autori de carti mi-au ocupat mai mult de jumatate de articol, si asta s-a intamplat doar grandomaniei lor, statului la care ei tind, dar nu doar profesorii sunt cei care nu au opinii (cel putin celelalte categorii nu-si permit sa ceara bani pe carti cu opiniile si studiile altora). Prostii sunt deja celebrii pentru lipsa lor de opinii, doar ca si prostii de obicei preiau parerile unora mai destepti (pe principiul: nene daca a facut o facultate, inseamna ca are dreptate) sau mai comun, unora mai bogati ( pe principiul: daca are banu, hai sa-l pup in cur ca poate mi-o lasa mie maruntisu`)

 

Pe final arunc cu respect celor care nu sunt in stare sa aiba o opinie, dar nici nu se incumeta sa preia pe cineva, sau sa se remarce prin faptul acesta (celor care nu voteaza optiunea „nu stiu” la chestionare banale unde trebuie sa raspunzi cu da, pentru ca…. sau cu nu, pentru ca….) pe principiul daca nu esti in stare, stai in mortii tai cuminte in banca si lasa-i p-aia care pot.

 

„Cand toti voteaza, viitorul ma ingrijoreaza”

Reclame

Un comentariu

  1. danii said,

    13 iulie 2011 la 10:11

    Mai Vladimir esti cea mai tare catapulta de cacat pe care o stiu,dar poate ai dreptate
    nimeni nu mai are opini.Eu unul sunt de parere ca nici nu iti trebuie o opinie sa vezi ca degeaba le ai ca nimrni nu le ia in consideratie si cu tot ce ramanem sunt ale diplomele,functiile si ce mai e mazgalit pe o hartie cu calitate superioara 🙂 si dupa cum cred eu viata e scurta si plina de marunt,
    dar vb noi la o ber.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: