S.O.S – Salvati copiii!


Lumea ar trebui salvata. Dar „save\change the world” este deja banal, prea irealistic si chiar fara rost. Lumea ar putea sa se salveze singura, dar este mult prea ocupata cu altele, lumea nu merita salvata. Romania ar trebui salvata, dar nu Romania ca tara, ci populatia. Si aici e greu…greu…greu. Practic nici nu as stii cu ce sa incep daca as avea puterea sa o salvez. Simtul meu estetic este constrans de raspandirea capitalismului, mentalitatea romanilor, sistemul democratic si multe altele. Deci ar fi multe de schimbat, poate vor fi schimbate intr-o zi, dar trebuie sa fim curajosi si uniti pentru asta…repet inca o data: e greu!

Si tocmai pentru ca romanii nu au mentalitatea, curajul si unitatea necesara pentru a salva Romania incep sa devin din ce in ce mai pasiv  la greutatile cetatenilor, la chinul lor numit viata. Incep sa consider ca isi merita soarta. Insa cei care nu isi merita soarta, si care sunt in acelasi timp si viitorul acestei tari sunt copiii. Cu siguranta nu sunt cel mai emotiv om, dar nici nu imi tin sentimentele ascunse intr-un prezervativ, ci doar le respect integritatea, dar cand vad copii care sunt trimisi la cersit, mi se rupe inima, integritatea de care vorbeam se sparge si ura mi se alimenteaza.
Copiii sunt dovada vie sau mai expresiv, personificarea puritatii. Nu pot sa fiu indiferent atunci cand vad copii folositi, cand vad copii infometati, cand vad copii tristi, NU POT SA RAMAN INDIFERENT CAND VAD MOARTEA PURITATII SAU VIITORUL IN DERIVA. Deci, SALVATI COPIII, poate tara asta nu mai are multe sanse de scapare, poate ca daca ai vrea sa faci ceva sunt atat de multe de facut incat ai gafa, dar certitudinea ar trebui sa apara aici: miza pe cresterea copiilor si pe evolutia lor macar pana la varsta de 18 ani, pentru ca trebuiesc si sprijiniti nu doar crescuti.
Concluzia am tras-o inca din titlul articolului, deci nu ar mai fi multe de spus, dar nu pot incheia inainte de a lansa un apel cetatenilor si a va relata ceea ce m-a facut sa scriu asta: ma indreptam spre casa, dupa o zi de facultate si eram in metrou pe linia Precizie, cand un copil de 6-7 cu un miel legat de el printr-un han a urcat in compartiment insotit de o persoana majora si a inceput sa cante un colind si sa ceara bani de la calatori. Sigur, cazuri ca acestea le vezi zilnic in Romania, le vezi in tramvai, sau foarte des in metroul Preciziei, dar nimeni nu ia atitudine, ba mai mult ceea ce m-a si indigant, a fost gestul unei femei, de a mangaia mielul si a se exprima „ce frumos e”….. un gest care te lasa rece…. in spatele frumusetii acelui miel se afla un copil care trebuia sa ii suporte greutatea si care ar fi trebuit sa fie la scoala, nu sa cerseasca pentru niste inumani si mafioti.
Pentru zecile de organizatii care se autointituleaza sociale, si ar avea ca obiect salvarea copiilor, lasati ong-urile, lasati interesele si iesiti in strada, acolo unde sunt copiii care ar trebui sa fie salvati! Pentru totii cetatenii acestei tari, copiii reprezinta cele mai pure suflete omenesti, copii trebuiesc ajutorati si sprijiniti. SALVATI COPIII!

Reclame

Un comentariu

  1. bianca said,

    17 decembrie 2010 la 20:06

    bun ma, deci chiar bine-ai zis…si mie mi se rupe inima cand vad ca toti accepta jeguri de genul asta…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s