Casa Poporului nu e a poporului


Prelucrand ca titlu sloganul esuat „casa de copii nu e acasa” dau drumul unui articol blindat: Palatul Parlamentului. Dupa cum ar trebui sa stim cu totii, Casa Poporului este mostenirea lasata de nea Nicu generatiilor urmatoare. Constructia sa incepand cu anul 1984 si nu s-a incheiat nici pana in prezent. Este cea de-a doua cladire administrativa din lume ca suprafata (330000 m patrati), dupa Pentagon, si a treia din punct de vedere al volumului (2550000 m cubi).

Zilele trecute am avut ocazia sa vizitez grandioasa cladire din centrul capitalei. Dupa ce mi-am lasat datele la intrare si am trecut prin filtrul de metale am reusit sa patrund pe cativa metri din cei peste 1000000 de metri patrati de marmura! Am vizitat cateva sali si bineinteles am ramas surprins de arhitectura superba, dar in principal de grandomania cladirii. Cel mai ipocrit lucru este acela ca ghidul de la Palatul Parlamentului iti prezinta cu seninatate resursele folosite pentru constructia impunatoarei cladiri. Chiar nu inteleg mandria cu care cei care administreaza Casa Poporului se prezinta chiar in fata poporului, un popor napastuit, un popor care a fost infometat la sfarsitul anilor `80 si pentru constructia acestei imense cladiri, un popor care nu reuseste sa isi regaseasca stabilitatea financiara nici in 2010. Un popor care cu siguranta nu se simte acasa in Casa Poporului si care cu aceeasi siguranta si-ar dori sa aibe in propria casa nu grandomania acestei cladiri, ci o parte din banii care au fost folositi pentru constructia ei, care sa ii asigure un echilbru in viata.

Totodata cu aceasta vizita am avut ocazia sa  particip la activitatea celor care isi au sediul in Palatul Parlamentului: Parlamentul Romaniei, adica Senatul si Camera Deputatilor! Ce aroganta! Ceausescu a vrut aceasta cladire pentru el si pentru vizitatorii sai, desi a denumit-o Casa Poporului, si la 21 de ani de caderea comunismului cei care se lafaie in ea sunt tot conducatorii nostri, sau mai bine zis PORCII IN COSTUM! Ii recunosti usor: poarta costum, au aceleasi fete de ipocriti, sunt rupti din acelasi tipar.

Dupa cum spuneam am participat la o sedinta a Camerei Deputatilor. Sedinta in care se discuta Legea Pensiilor. Daca de la televizor nu va convingeti cum se desfasoara o astfel de sedinta am sa va descriu eu cat mai pe larg: o sala de aproximativ 175 de deputati (din 315), in care cativa se perinda pe la microfon si vorbesc, dar nimeni nu ii asculta! Cei din sala au cu totul alte preocupari, de la discutii intre ei pana la vizualizarea de poze, sau frecventarea retelelor Youtube si Facebook. Si tineti cont ca asta se intampla intr-o sedinta televizata!!! nici nu vreau sa ma gandesc care este atmosfera atunci cand media nu isi face prezenta.

O cladire la constructia careia au participat 200 de arhitecti si aproximativ 20000 de muncitori 24 de ore din 24, s-au folosit tone de ciment, otel, nisip, balzat sau cristal si care era estimata in 2006 la 3 MILIARDE DE EURO! este sediul unor porci in costum, unor porci carora li se rupe pula de cei peste 20 de milioane de romani, unor porci care umplu limuzinele negre parcate in curtea Casei Poporului, masini procurate din banii contribuabililor, unor porci care traiesc in turme si pe care nu ii poti scoate la raspundere, ascunsi fiind de acest termen: parlament, un termen care cum spunea Hittler, este mantaua de vreme rea a lasilor. In aceste conditii Casa Poporului nu este a poporului!!! este doar o fudulie tipic romaneasca, ESTE UN SACRIFICIU AL POPORULUI, un sacrificiu de care profita peste 400 de porci in costum!

Doc ft. Deliric1 & VD – Genti de Bani

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: