Capitalism=Imperialism=Epic fail!


„Lasati copiii sa rada, nu-i mai faceti sa planga!”

Capitalismul este un sistem economic care se distinge prin proprietatea privată asupra factorilor de producție precum și prin producția pentru o piață care stabilește prețurile.

Ce definitie frumoasa, nu? Acum hai sa deschidem putin ochii larg si sa vedem unde a dus acest sistem economic:

-RISIPA DE BUNURI MATERIALE SI DE FORTA DE MUNCA

-GENEREAZA CRIZE DE ENERGIE, DE MATERII PRIME, CRIZE ECONOMICE IN GENERAL

-DOMINATIE SI CONTROL ECONOMIC

-DISTRUGEREA VALORILOR MORALE

-IMPARTIREA LUMII IN BOGATI SI SARACI, IN PATRONI SI SCLAVI!

Cum s-a ajuns la toate astea?

Este foarte simplu. Proprietate privata asupra factorilor de productie, asta spune tot.  Patronul isi poate permite sa mareasca profitul organizatiei profitand de abundenta materie prime, de abundenta fortei de munca. Si cine are de castigat din toata aceasta afacere? Patronul, care isi permite sa faca ce vrea pula lui cu profitul. Ca sa fiu mai explicit: la cateva zeci\sute\mii de oameni, un singur om are un castig real. Acele zeci\sute sau mii de oameni folosesc materia prima si forta de munca pentru castigul unui singur om. De aici impartirea lumii in bogati (patroni) si saraci (simplii muncitori\sclavi), dara acum ganditi-va un pic: care este raportul? pai 1 la 10\100\1000\10000, depinde de marimea corporatiei.

Piata stabileste preturile. Piata este locul de intalnire al producatorului cu cumparatorul. Poate timp de 4 secole*cam de cand a aparut capitalismul), preturile erau negociate favorabil pentru ambele parti, dar o data cu epuizarea materiei prime, producatorul este cel care fixeaza pretul, doar in avantajul sau, si aici ia nastere DEPENDENTA ECONOMICA si mai ales CRIZELE ECONOMICE! Cine are de suferit? Normal ca nu producatorul, ca de cand produce scoate profit, adica e asigurat pe viata.

Dependenta financiara aduce la distrugerea valorilor morale, mai exact la distrugerea omeniei. Si ei lupta impotriva depndentei de droguri… cati oameni mor anual din cauza acestei dependente? Dar cati oameni mor anual din cauza dependentei financiare, adica saraciei? Si ei lupta impotriva terorismului, adica ei spala bani grei prin aceste organizatii sociale, in timp ce talerul balantei saraciei se inclina tot mai greu. Cu ce a ajutat NATO populatia lumii in lupta impotriva saraciei, cand prin aceasta organizatie circula sume care depasesc MILIARDE DE EURO.

Dar ma duc prea departe, hai sa dau un exemplu mai comun, de la noi. Care este utilitatea DNA-ului (Directia nationala anticoruptie)? pe und eau circulat milioane de euro. Va zic eu, NICIUN dosar privind marea coruptie nu s-a solutionat. Care este utilitatea ANA (Agentia nationala antidrog), unde de asemenea circula ZECI DE MILIOANE DE EURO? Consumul de droguri a crescut (mai ales o data cu legalizarea spiceshopurilor), iar la o simpla plimbare prin cartierele bucurestene poti face rost de orice de la iarba, la cocaina, ketamina, lsd sau heroina.

Nu am deviat de la subiect. Acestea sunt consecinte ale imperialismului. S-au creat imperii economice, care folosesc banii in scopuri private, si care dauneaza o dependenta financiara mai mare pe zi ce trece.

 

Dar nu deschide nimeni ochii. Toti am preluat societatea de consum a americanilor, si de ce sa-l intereseze pe Gigel ca capitalismul ucide cand el are cinema-ul 3D langa el? De ce sa-l intereseze patronul societatii x ca abuzeaza de materia prima cand actiunile sale au crescut la bursa?  E AUTODISTRUGERE!

Specii – Palid

Reclame

Un comentariu

  1. bianca said,

    15 noiembrie 2010 la 20:55

    suntem „mancati de vii”.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: