E foame de bani…


Acesta este un articol educativ, de genul: „Coaie, citeste, dar nu face asa!”
Astazi am sa vorbesc despre Puya. Tinand cont ca tot este in „trand” si se bucura de atat de mult succes, iar publicitatea negativa aduce intotdeuna succes, m-am gandit sa-l ajut si eu pe dragul meu, Dragos Gardescu, la promovare.

Dragoş Gardescu aka. „Puya” s-a născut în data de 22 iulie, 1979 în Bucureşti. A crescut în Balta Alba, Sălăjan. Dragoş are ca Motto: „Important este ce îţi transmite muzica, fie ca e vorba de dragoste sau ură. Dacă te face doar să te mişti din fund, ai să mişti o lună, două, după care te plictiseşti.”
Acum, l-as intreba pe domnul Puya, tie ce iti transmite muzica de pe Romanisme 1 sau mai ales 2? Vezi ca se apropie perioada in care se plictiseste lumea, pregateste 3-ul.

Puya, nu a fost intotdeuna asa, in 1998, impreuna cu Tudor Sisu, pune bazele trupei La Familia. Initial ajutati de BUG Mafia, iar apoi de stilul diferit si original de pe piata, La Familia are o ascensiune rapida, cucerind publicul hip-hop de la noi. Videoclipul melodiei „Tupeu de Borfas” a fost difuzat timp de cateva luni in heavy rotation pe Atomic, iar albumul de pe care este extras single-ul, „Nicaieri nu-i ca acasa” a fost unul dintre cele mai vandute albume ale anului 1998.
Baietii s-au tinut de treaba si totul a mers bine pana in 2003, inclusiv. Dupa aparitia albumului „Punct si de la capat” (cu vanzari foarte mari), cu maxi-singlurilor: „Viata Buna” si „Zi de zi”, ultima a fost interzisa 3 saptamani de CNA, iar in octombrie Sisu este condamnat la 3 ani de inchisoare pentru consum si trafic de droguri de mare risc.
Discografie:
1998 – Nicăieri nu-i ca acasă (LP)
1999 – Dumnezeu e băiat de cartier (Maxi-Single)
1999 – Bine ai venit în Paradis (LP)
2000 – Ca la noi (EP)
2000 – Sişu – Strada mea (Solo LP)
2001 – Familiarizează-te (LP)
2002 – Puya – Până la capăt în felul meu (Solo LP – Nelansat)
2003 – Zi de zi (Maxi Single)
2003 – Punct şi de la capăt (LP)
2003 – Viaţă Bună (Maxi Single)
2004 – Foame de bani (LP)
2005 – Pune-i la pământ (Maxi-Single)
2006 – O mare familie (LP)
2007 – De 10 ani tot în familie (LP – Best Of)
2008 – Puya – Muzică de Tolăneală & Depravare (Solo LP)
2009 – Puya – Românisme partea I (Solo LP)
2009 – Sişu – Vacanţă în Mexic (Solo LP)
2009 – Puya – Românisme partea II (Solo LP)

Dupa 10 ani de munca, Puya si-a bagat pula in ei de fani si a zis sa se imbogateasca peste noapte. Este normal sa vrei sa fi platit pentru ce faci, sa traiesti din asta, dar nu mai este normal sa te prostituezi.
Prin lansarea Lp-urilor Romanisme 1 si 2, Puya a pierdut o mare parte din fanii La Familia, a castigat un nou si mult mai mare val de fani, din aceea categorie care chiar el zicea in motto, si ce este mai important este un element important in show-bizzul nostru. Face reclame pentru Vodafone, e non-stop pe la televizor, da sfaturi, face gratare pe bloc, iar in fiecare seara are cate un concert prin nu stiu ce club din tara.

Stiti care este cea mai interesanta parte, mi se pare atat de complexa personalitatea lui Puya, ca as scrie o carte despre asta, mi-as dedica viata studiind-o pe a lui (nu chiar:))). Nu prea pot sa inteleg cum atunci cand vrea canta in stilul sau consacrat, maine canta gen romanisme, si asa mai departe. Nu inteleg cum totusi transmite un mesaj (e adevarat pe care nu-l inteleg noii sai ascultatori) si are un target asa de mare, ne vorbeste de problemele sociale, de problemele romaniei, dar o arde asa cum descrie tipul de roman. Nu pot sa inteleg multe referitor la el, dar pana cand o sa am ocazia sa filozofez asupra vietii sale, ma minunez in continuare de foamea lui de bani, uitata-te la videoclipul „Sus pe bar”.
Ce poate prinde mai bine, decat pizde bune, dezbracate sarutandu-se?

Felicitari Puya, ne-ai mai dat o monstra de cum s-o arzi aiurea, doar ca sa faci bani!

1 comentariu

  1. pac said,

    20 Decembrie 2009 la 14:39

    e Romania cu „R” mare de la magnifica Roma, capitala Imperiului Roman…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: